Dessa godbitar brukar bli väldigt populära och försvinner mycket snabbt!
350 g jordnötssmör
2 dl sirap
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
5 dl krossade cornflakes
1 dl kokos
250 g choklad
0,5 msk olja
Blanda jordnötssmör, sirap, socker och vaniljsocker. Värm på svag värme och låt ingredienserna smälta ihop.
Rör ned krossad cornflakes och kokos.
Bred ut smeten i form klädd med bakplåtspapper. Smeten är tjock och formbar så formen behöver inte ha någon särskild form. Det ska bli ca 2 cm tjockt.
Smält chokladen. Jag brukar ta 100 g mjölkchoklad och 100 g 70% mörk choklad. Tillsätt lite olja så att chokladen blir blank o fin. Bred ut chokladen över jordnötssmeten.
När kakan svalnat i kylen, skär den i lagom små fyrkanter, 2x2 cm tycker jag är lagom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar