Idag har ju solen visat sig hela dagen, och då har alla grannar grillat! Och vi med, såklart!
Det blev kyckling idag, innerfilé.
Och det är ju kul att ha lite andra tillbehör, så jag gjorde krämig bulgur idag, med citron, tomat och spenat!
Helst ska ju denna rätt göras på sommaren, när det kanske finns egenodlad spenat och solvarma tomater från trädgården?? Men jag orkade inte vänta tills dess (och kommer nog för den delen tyvärr inte odla så mycket i år...)
Krämig citronbulgur 4 port
1 citron ( rivet skal och 1-2 msk saft)
3 dl hel bulgur
6 dl vatten
Salt
1 tsk olja
2 dl creme fraiche
2 tomater eller 10 körsbärstomater
30 g färsk spenat
Koka bulgur i vatten med lite salt och olja, enligt förpackningen. Riv skalet från citronen och lägg ner i bulguren och låt koka med.
Dela tomater i lagom bitar. När bulguren kokat klart, rör ner tomater, creme fraiche, citronsaft och spenat. Låt allt bli varmt. Färdigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar