måndag 25 augusti 2014

Kyckling i grön curry

En äkta thai-rätt, och så enkel att göra själv!
Den blir inte så vacker, men god!
Och jag hade sån tur att alla grönsaker fanns ekologiska! Annars är det ju zucchini-säsong nu så auberginen kan ju lätt bytas ut.


Kyckling i grön curry 4 port
3 kycklingfileér
1 röd paprika
1 liten aubergine
1 vitlöksklyfta
1 burk kokosmjölk
1 msk grön currypasta
(citronmeliss)

Dela kycklingfilé i bitar och bryn dem i en gjutjärnsgryta eller liknande. Finhacka en vitlöksklyfta och låt fräsa med, tillsammans med paprika och aubergine i bitar. Eventuellt salta lite. Rör ner en matsked grön currypasta, och sedan kokosmjölk. Låt koka några minuter.
Server med basmatiris, och om du som jag har en frodig citronmeliss på balkongen kan du ju riva över några blad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar