En god vardagsgratäng! Det smidigaste är att göra den nån dag efter att man har ätit tacos eller köttfärssås. Det är ju så lätt att göra en extra stor satsa av köttfärs då, och man slipper ett moment när det är dags att göra gratängen.
Köttfärsgratäng 4 portioner
500 g köttfärs
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 påse tacokrydda
250 gram grönsaker
4-5 potatisar
1 pkt Kelda Fyra ostar
Bryn köttfärs och gul lök, rör ner krossade tomater. Krydda efter smak. Rör också ner en påse tacokrydda.
Blanda färsen med grönsaker, jag använder frysta grönsaker som jag tinat. Påsen som kallas "Herrgårdsgrönsaker" med blomkål, morot och sockerärtor tycker jag passar bäst till denna gratäng! Häll ner färsen och grönsaker i en ugnssäker form.
Skiva potatis och lägg ett lager över färsen. Häll över ett paket Kelda ostsås fyra ostar. Riv över lite ost överst. Sätt in i mitten av ugnen på 225 grader tills potatisen blivit mjuk och gratängen fått fin färg, ca 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar