fredag 16 maj 2014

Efterrätt med rabarber och jordgubb


Jag hörde att några på jobbet pratade om att rabarber och jordgubbar var en härlig kombination. Och denna lager-på-lager efterrätt har jag länge klurat på men inte riktigt fått till - förrän nu!

4 portioner (eller 2 alldeles för stora portioner som man får ont i magen om man trycker i sig - men det är gott!)

1 ½ - 2 dl START naturell (eller annan granola/musli med mycket socker!)
200 g philadelphia
1 ½ dl kesella
½ dl florsocker
< ½ tsk vaniljpulver
150 g (ca 1 ½ dl) jordgubbssylt
3 rabarberstänger (eller fler om du har späda små rabarber vilket är en fördel)

Skiva rabarberna i mindre bitar, max ½ cm tjocka. Värm jordgubbssylten och koka rabarber och sylt tills rabarbern blivit mjuk, ca 10 minuter. Låt svalna.
Vispa ihop philadelphia, kesella, florsocker och vanilj.
När sylten kallnat och blivit tjock igen, varva Start, philadelphiakräm och sylt i ett glas. Låt stå i kylen tills det ska serveras.



Det blir säkert supergott längre fram i sommar, att koka ihop rabarber i lite vatten med färska jordgubbar (o kanske lite socker)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar