torsdag 1 maj 2014

Luftig citronkaka toppad med ett moln av hallonfluff

En otrolig luftig, fräsch och somrig kaka!
Absolut ett av mina bättre recept!


Citronkaka
2 ägg
1 dl socker
½ dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 citron

Hallonfluff
200 g philadelphia
125 g kesella
½ dl florsocker
< ½ tsk vaniljpulver
250 g hallon

Vispa ägg och socker ljust fluffigt och pösigt. Riv ner skalet av en citron och pressa ner saften från halva citronen.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke och sikta ner det i smeten. Smöra och bröa en mindre form (ca 18 cm i diameter) och häll ner smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter på 175 grader.

Vispa philadelphiaost, kesella, socker och vaniljpulver till en jämn och luftig smet. Häll ner hallon och blanda snabbt runt, inte för mycket hallonen får gärna vara lite hela.
Klicka på hallonfluffet på den svala citronkakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar