Puh idag har jag varit ute i skogen hela dagen, och dessutom jobbade jag över 1 ½ timme!
Då ångrar man allt lite att man lovat att baka till fredagsfikat på jobbet... Tanken snuddade vid att köpa något, men nej, det vill jag inte! Jag är less på de där kanellängder som folk köper, samma längder från samma bageri... Goda, visst, men... vetebröd är inte riktigt min grej (även om det inte finns mycket som slår en varm, nybakad kanelbulle)...
Men sist har det varit goda hembakade saker på fredagsfikat. För två veckor sedan ahde en kollega gjort ljuvliga cupcakes, med banan, choklad och valnötter! Mycket mycket, goda! Liksom saftiga.
Jag hade tänkt baka en morotskaka av mammas recept. Det är den godaste morotskakan någonsin, jag köper inte ens morotskaka på kafé längre för de är aldrig ens i närheten. Men det bjöd en annan kollega på förra fredagen! Inte riktigt lika god som min, men mycket god!
Så vad skulle jag bjuda på?
Jag måste erkänna att mitt självförtroende fick en törn av min kollegas underbara cupcakes... En annan kollega sa att det var det godaste hon någonsin fikat (och hon brukar inte överdriva). Så jag är inte bäst på att baka... Bara medelmåttig... Som på allt annat i mitt liv...
Hursomhelst bjöd mamma på Mockarutor i helgen. Det är ju en väldigt god kaka. Enkel att göra en torsdagkväll. Och jag har aldrig hört någon som inte gillar dom...!
Fast jag föredrar att kalla dem Kärleksmums (och har inget kaffe i glasyren).
Kärleksmums
2 ägg
3 dl socker
150 g smält smör
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Glasyr:
½ paket florsocker
4 tsk vaniljsocker
4 msk smält smör
(ev. ett par msk kokosolja + mer florsocker)
kokos
Vispa ägg o socker poröst. Häll ner mjölk och smör.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke, och sikta ner det i äggsmeten. Rör ihop smeten.
Bred ut det på en djupare ugnsplåt med bakplåtspapper. Trots att jag har ganska små plåtar räckte smeten knappt (den blev lite väl tunn) så ev. kan du ta en mindre fyrkantig ugnsform eller göra 1 ½ sats.
Sätt in det i mitten på ugnen på 200 grader tills den är genomgräddad och fått fin färg.
Blanda ihop glasyren. Ta så mycket florsocker att den stelnar till litegrann (men fortfarande går att bre). Tycker man om kokosolja som jag kan man ta lite sånt också får att få extra kokossmak och en len glasyr.
Bred glasyren på den varma kakan och strö över kokos.
Dela i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar