söndag 12 januari 2014

Skink- o grönsakspaj

Som tidigare nämnt så tycker jag mycket om paj. Men det innehåller ofta mer energi än vad man behöver med ett stillasittande jobb som mitt...
Så idag provade jag att göra en mager pajbotten, med kesella o mindre smör. Jag råkade köpa lätt kesella med bara 1 % fett och det var ju inte riktigt meningen, men det gick ändå.
Det blev gott men pajbotten blev inte lika spröd utan lite hårdare. Och den fastnade i botten på pajformen så det behövs lite bakplåtspapper i botten...


Pajdeg:
50 g smör
1 dl kesella
1 dl vetemjöl
1 dl fint dinkelmjöl
1 dl rågmjöl
1 msk vatten

Fyllning:
3 ägg
1 ½ dl mjukost med lite starkare smak
1 dl keso 4 sorters lök
½ zucchini
1 röd paprika
rödlök
skinka
pizzakrydda
peppar
salt

Hacka gärna zucchinin i förväg och låt den ligga i durkslag och strö över salt och låt rinna av ett par timmar, så blir inte pajen så vattnig.
Som vanligt rör ihop pajdegen och låt den via svalt, förgrädda sedan pajskalet i 225 grader tills det fått lite färg.
Vispa ihop ägg med mjukost, keso och kryddor. Hacka övriga grönsaker och blanda ihop alltsammans och fyll pajskalet, och toppa gärna med riven ost. In i ugnen i ca 30 minuter tills pajen fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar