måndag 30 juni 2014

Rabarberrutor med vit choklad

Rabarber och vit choklad är ju en beprövad och lyckad kombination!

Rabarberrutor med vit choklad och kokos
2 ägg
2 dl socker (gärna rörsocker)
1 ½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
1 dl hett vatten
4 - 5 dl skivad rabarber

250 gram vit choklad
2 msk grädde
Kokos

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman de torra ingredienserna. Rör ner blandningen i äggsmeten och tillsätt vattnet. Häll smeten i en ugnsform (bakplåt) med bakplåtspapper. Häll över de små rabarberbitarna överst, och grädda kakan i ugnen på 200 grader ca 15-20 minuter längst ner i ugnen.
Smältchokladen i vattenbad och rör ner grädde.
Ta ut kakan och låt den svalna någon minut. Bred över över chokladen över kakan och strö över kokos. Skär i lagom stora rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar