onsdag 28 januari 2015

Risonisotto med skinksallad

Vi har en bok som heter "Middag på en kvart" (av Jon Hansson och Camilla Lindqvist). Men ärligt är detta nog det enda receptet vi prövat från denna bok, men så har vi också återvänt till denna rätt åtminstone ett par gånger!


3 portioner risoni
1 liten rödlök
400 g kikärtor
50 g ruccola
1 knippa rädisor
150 g lufttorkad skinka
15-20 basilikabla
3 msk olivolja
1 msk röd- eller vitvinsvinäger
2 dl matlagnings yoghurt
1-2 dl riven parmesan
salt o peppar

Koka risonipastan. Skala och skiva rödlöken. Spola avkikärtorna. Skölj ruccolan och rädisorna. Låt rinna av. Skär skinkan i 2 cm långa remsor. Riv basilikabladen.

Blanda olivolja och vinäger i en stor bunke. Smaka av med salt o peppar. Vänd ner rödlök, kikärtor, ruccola, rädisorna, skinkan och basilika i bunken. Hysta runt så att allt blandas.

Häll av vattnet från risonin och rör ner yoghurten och riven ost. Smaka av med salt o peppar.
Toppa risonin med salladen och servera.

Vi utelämnade både rädisor och basilika idag, men det blev mycket gott ändå och kändes inte som att något fattades!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar